Frequently Ask Questions

Wat is een Jimmy Jib Triangle?

De Jimmy Jib Triangle is een camera jib/crane met een remotehead die wordt gebruikt in de professionele film-, televisie- en video-industrie. Het is een lichtgewicht remote crane/jib die bekend staat om zijn enorme stabiliteit. Zowel de standaard remotehead als de dutchroll 360° remotehead is uiterst vloeiend in zijn bewegingen. Deze crane wordt standaard geleverd met studio dolly en een compleet remote zoom/focus/iris systeem die geschikt is voor Canon/Fujinon/Nikon en ZeissPrime lenzen.

Kan ik een camera crane los huren?

Bij CraneShot.nl is het niet mogelijk om apparatuur los te huren zonder personeel. Er zal altijd een opgeleide en ervaren operator of assistent bij uw klus aanwezig zijn om o.a. de crane op de bouwen en de veiligheid te waarborgen. Als u zelf al over een ervaren crane-operator beschikt is het wel mogelijk om de crane door uw eigen operator te laten bedienen. Jib Support is een service waarbij een technicus van Craneshot.nl de apparatuur op de gewenste locatie levert, de opbouw en afbouw van de apparatuur verzorgd en stand-by blijft tijdens de opnames.

Waar moet ik op letten als ik een Jimmy Jib huur?

Indien u zelf de camera verzorgd vergeet dan niet het statiefplaat mee te nemen. De Jimmy Jib Triangle is geschikt voor Canon en Fujinon broadcast lenzen. Een vlakke ondergrond is wenselijk. Het is ook mogelijk om bij een ongelijkmatige ondergrond rails in te huren. Staat de crane tussen publiek? zorg dan dat het werkgebied van de crane is afgezet met hekken. Dit ten behoven van de veiligheid.

Welke camera's kunnen er op deze jib?

In princype kunnen alle professionele en semi professionele camera's gebruikt worden met deze crane. Ook DSLR camera's. Tot een maximaal gewicht van 25 kg. Het is vooral de lens die bepalend is of u met deze crane het gewenste resultaat behaald. Hierin kunnen wij u uiteraard adviseren. Neem dan gersut contact met ons op.

Waar kan ik een jib/crane inzetten?

De jib kan zowel binnen als buiten worden ingezet. Zelfs in extreme omstandigheden, variërend van +50 graden Celsius tot -20 graden, stortregen en hoge luchtvochtigheid. Harde wind kan wel een probleem zijn. Om de veiligheid te kunnen waarborgen is de Jimmy Jib Triangle Standaard, Standaard Plus, Giant en Giant Plus niet meer operatief vanaf windkracht 5. De Jimmy Jib Triangle Super en Super Plus is niet meer operatief vanaf windkracht 4.

Ik wil meer dan 6 meter dolly track gebruiken, kan dat?

CraneShot.nl beschikt over 5 track delen van elk 1.20m. Mocht u meer dan 6 meter track nodig hebben dan kunnen wij deze extern inhuren.
LET OP! De prijs kan hierdoor afwijken.

Welke bewegingen zijn er mogelijk?

Naast het liften en zwenken van de crane arm is het mogelijk om met de standaard remotehead de camera te pannen en te tilten. (X&Y as) Met de Dutchhead is het zelfs mogelijk de camera te rollen. (Z as) Door de crane op een dolly of een track te plaatsen kan de complete crane ook voor- en achteruit bewegen.

Hoe zit het met de stroomvoorziening?

De jib werkt op 1x 220v Euro. Daarnaast heeft de Jimmy Jib Triangle en de afkijkmonitor een eigen acuusysteem, waardoor het ook mogelijk is de crane in open veld te gebruiken zonder netspanning.

Is de crane operatief bij harde wind?

De Jimmy Jib Triangle staat bekend om zijn enorme stabiliteit. Zelfs bij wind blijft het beeld zeer stabiel. Om de veiligheid te kunnen waarborgen, zijn vanaf windkracht 4 de Jimmy Jib Triangle Super en Super Plus niet meer operatief. De Jimmy Jib Triangle Standaard, Standaard Plus, Giant en Giant Plus blijven operatief tot windkracht 5.

Hoe zit het met de veiligheid?

Veiligheid staat voorop!!! Daarom is het bij CraneShot.nl niet mogelijk om apparatuur los te huren zonder personeel. Er zal altijd een opgeleide en ervaren operator of assistent bij uw klus aanwezig zijn om o.a. de veiligheid te waarborgen.
Als de operator of assistent om welke reden dan ook van mening is dat de veiligheid van personen in het gedrang komt, zal deze opzoek gaan naar manieren om de opnames zo goed mogelijk voort te kunnen zetten.
Het is mogelijk dat CraneShot.nl voorafgaand aan de klus een locatiebezoek brengt, om met u de ideeën en mogelijkheden door te nemen.

Waarom 6% verzekering?

De verzekering dekt schade aan en/of het verlies van onze verhuurmaterialen die voortkomen door van buiten komende onheilheden, zoals botsen, stoten, breken en/of diefstal van de gehuurde materialen. Wij zijn genoodzaakt deze verzekering als standaard te hanteren om eventuele problemen en misverstanden te voorkomen. U betaalt alleen 6% over de gehuurde materialen. Ook als u zelf niet de bediening van de apparatuur verzorgd. Meer informatie hierover vind u in de algemenevoorwaarden.

Mijn vraag staat hier niet bij...

Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met me op. Ik help u graag verder.

 

© 2020 CraneShot.nl alle rechten voorbehouden/Disclaimer/Sitemap/Contact.